Dursun Özbek’ten sert çıkış: Bana ‘peşkeş çekiyor’ diyemezsin!

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda konuşan başkan Dursun Özbek çok sert açıklamalarda bulundu. 

Dursun Özbek’in açıklamaları şu şekilde:

“PEŞKEŞ ÇEKİYOR DİYEMEZSİN”

Süheyl Batum’a: “Bizim kültürümüzde çok daha iyiye ulaşmak için eleştirmek vardır, her zaman da olacaktır. Ama başka bir konu var. Bizleri eleştirebilirsiniz, bir takım yapıcı tenkitlerle karşımıza gelebilirsiniz. Elbette ki hatalar yapmışızdır. İş yapan insan hata da yapar. Ben Galatasaray için her konuyu, her üyemizle konuşmaya varsa daha doğrusunu bulmaya hazırım. Genel kurul iradesiyle ilerlediğimiz süreci devam eden bir projede, seçim için divana gelip imzalarını teslim ederken basının karşısına çıkıp, biraz önce de ifade etti Süheyl kardeşim, ‘Başkan bu araziyi peşkeş çekiyor’ diyemez. Her şeyi diyebilirsin ama peşkeş çekiyor diyemezsin.”

“KİMSENİN HAKKI YOK”

“Bir takım yalan ve iftiralarla kulaktan dolma bilgilerle, araştırmadan, soruşturmadan, sormadan Galatasaray’ı yanlış yönlendirmeye kimsenin hakkı yoktur. Sadece benim değil, burada birlikte görev yaptığımız pırıl pırıl insanlara çamur atmaya kimse cüret edemez.”

“BU MUTLULUKLAR DEVAM ETSİN”

“Geçtiğimiz 2 senede büyük mutluluklar yaşadık. İnşallah Galatasaray bu mutlulukları yaşamaya devam etsin. Bu 2 senede emek verenlerle beraber birçok başarıya imza attık. Sağ olsun, var olsunlar. Bazı arkadaşlarımızın, genel kurul ve divanlarımıza katılma alışkanlıkları olmadığı için kulübümüzle alakalı detaylı ve doğru bilgiye sahip değiller.”

“GELECEK HEDEFİMİZ VARDI”

“Göreve geldiğimizde Galatasaray için bir gelecek hedefimiz vardı. O da Galatasaray’ı güçlü bir mali yapıyla rekabet ettiği her branşta sürdürülebilir başarıya ulaşmış, bizden sonra geleceklere bu şekilde bir Galatasaray bırakmaktı.”

“İLK OLARAK ADA’YI ELE ALDIK”

“İlk olarak ele aldığımız konulardan biri Galatasaray Adası oldu. Kalamış gibi sosyal tesiste bir araya gelmenin ne kadar önemli olduğuna inanıyorduk. Uzun süredir kullanılamaz halde olan ada için son derece üzgündük. Bugün sadece üyelerimizin kullanımına açık yaz ve kış hizmet veren bir tesisimiz oldu. Adamızda, Milli Emlak’a ait yerlerin irtifak tapusunu 30 yıllığına aldık. İhtilafları tümüyle ortadan kaldırdık. Çok da önemsediğim bir konu, Galatasaray Adası’nın imar iznini de aldık. Adamızın koşullarını çok daha iyi hale getirip çok uzun yıllar hizmet vermesini sağlamak için tüm gücümüzle çalışacağız. Adamıza bu yatırımları yaparken yüzme, yelken, su topu branşlarımızın yuvası olan Kalamış’ta bir takım yenilemelere ihtiyaç vardı. Bu yenilemeleri yaparak Kalamış tesislerimizin üyelerimize daha iyi hizmet verecek şekilde organizasyonunu sağladık.”

“BANKALAR BİRLİĞİ’Nİ ANLATTIM”

“Divan toplantılarında, genel kurullarda defalarca bahsettim, anlattım. Siz de verdiğiniz destekle bu konuyu ön planda tuttum. Amacımız kulübümüzün finansal anlamda daha güçlü olması için ekstra kalemler yaratmaya ihtiyaç olduğunu her seferinde belirttim. Bunun yanında faaliyetlerimizi büyük ölçüde etkileyen Bankalar Birliği yapılandırma anlaşmasından çıkma hedefini ifade etmiştim. Amacımız, elimizdeki gayrımenkulleri geliştirme suretiyle elde edilecek fonlarla süreci yönetmekti. Bu hedefimiz doğrultusunda genel kurulları toplayıp iradenin bu şekilde olduğunu hep birlikte gördük.”

“REZİDANS HALİNE GETİRDİK”

“Konu ile ilgili yapılan genel kurulları herkes hatırlasın. Mecidiyeköy’de inşaat halinde duran binamızı rezidans haline getirdik, lansmanını yaptık. Her türlü yasal müsaadesiyle beraber.”

“40 DÖNÜMÜ SATIN ALDIK”

“Leo Rezidans’ın gelirlerini anlatmıştım, tekrar anlatma ihtiyacı hissediyorum. Şahsi kefaletlerimizle birlikte Mecidiyeköy’den gelen parayla Florya’dan 40 dönüm araziyi satın aldık. Bunu gururla ifade etmek isterim ki, bu satın alma kulübümüz açısından çok önemli bir anlaşmadır. Değerli kardeşim Süheyl, bakın size neler anlattım. Yani alınan arazi, mevcut arazimizin 2 katı büyüklüğündedir ve değerini kat kat artırmıştır. Bu arazi, genel kurulumuzdan onay aldığımız şekilde değerlendirecektir.”

“2022 HAZİRAN’I HATIRLAYIN”

“Hatırlayın 2022 Haziran’ı. TSKB yapılmış değerlendirme raporunu sizlerle paylaşmış ve buna bağlı olarak onayınızı istemiştim. İlgili sunumlar, raporlar hepsi YouTube’ta var. Bence önce oraya bir bakmak lazım.”

“TAKİP ETTİĞİNİZ GİBİ İLERLİYOR”

“Süreç, sizlerin de takip ettiği şekilde ilerlemekte, bağımsız ihale danışmanı kurulumuz çalışmalarına devam etmektedir. Bunu defaatle ifade etmek zorunda kalıyorum, sizlerden ne yetki aldıysak, neyi vaat ettiysek o çerçevede hareket ediyoruz.”

“SENE SONU 6 MİLYAR TL”

“2022 yılında yaklaşık 1 milyar olan Sportif AŞ gelirlerimizi, 9 ayda 4.5 milyar TL, 608 milyon TL kara ulaştırdık. Sene sonunda hasılatımızın 6 milyar TL mertebesine gelmesini planlıyoruz.”

“3.5 MİLYAR CİRO UZAK DEĞİL”

“Yine Galatasaray Store’da 2021’de yılda 3 milyon adet ürün, 200 milyon TL ciroya ulaşırken, bugün 11 milyon parça ürün ve yaklaşık 2 milyar TL ciroya ulaşmış vaziyetteyiz. Bu ivme hedeflediğimiz şekilde gerçekleşirse 20 milyon ürün ve 3.5 milyar TL ciro uzak değil. 2021’de 17 milyon euro olan sponsor gelirlerimizi, bu sezon yaklaşık 58 milyon euro’ya ulaştırdık.”

“49 YILLIĞINA ALDIK”

“Göreve geldiğimizde kulübümüzün amatör branşlarının maçlarını farklı salonlarda oynaması, kamp tesisi olmaması önemli bir sorundu. Süheyl kardeşim de belirtti. Böyle bir tesisimizin olmaması Galatasaray’ın en büyük sorunlarından bir tanesidir. Amatör şubelerimizin büyük bir kısmını tek bir yerde toplayabilmek ve çok amaçlı bir salona sahip olmak amacıyla, stadımıza komşu, Vadi İstanbul’a bakan araziyi 49 yıllık üst kullanım hakkıyla aldık. Galatasaray’a maddi külfet yaratmadan bu salon projesini gerçekleştirmeyi planladığımızı duyurmak istiyorum.”

“BERABERLİĞİMİZİN EN ÖNEMLİ FAKTÖRÜ”

“Florya’ya bağlı olarak futbol takımımızın Kemerburgaz’a taşınması yapmak istediğimiz projelerden bir tanesiydi. Florya, tesis kalitesi olarak beklentilerimizi karşılayamıyor. Bunu çözmek amacıyla Kemerburgaz’da çalışmalara başladık. Halihazırda inşaatını bitirdiğimiz 14 bin 500 metrekare alanın yanında, akademimiz için bir kamp tesisinin çalışmasına başladık. İnşaatın büyüklüğünü tarif etmek amacıyla şöyle bir örnek aydınlatıcı olabilir, şu an içinde bulunduğumuz lisemiz yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alana sahip. Florya’daki tesislerimiz, altyapı ve a takım için 4 bin 500 metrekare. Günümüzün gelişen futbolunun gereği, artık tesislerin güncel hale gelmesine büyük ihtiyaç gösteriyor. İftiharla söylüyorum, övünerek söylüyorum, Kemerburgaz’daki tesislerimizin tamamı kulübümüzün özsermayesiyle yapılmış olan bir tesis olacaktır. Bunun övündüğüm kısmı şurası, her Galatasaraylı’dan bir tuğla geldi, anonim bir bina. Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri, futbolun beşiği olsun. Bu benim önemsediğim, birlik beraberliğimizin en önemli faktörüdür.”

“BÜTÜN ÜYELER DAVETLİ”

“17 Mayıs’ta muhteşem zaferimizin, UEFA Kupası’nın yıl dönümü. Orada bir piknik organize edeceğiz. Bu pikniğe bütün üyelerimi davet ediyorum. Yeni yerleşkemizi, yeni binalarımızı hep beraber görmenizi istiyorum. İftihar edeceğimiz bir tesis için çalışıyoruz.”

“YAZIN KEMERBURGAZ’DAYIZ”

“Geçen divanda, genel kurulda, her yerde söylüyorum. Tekrara düşüyorum ama herkesin bilgilenmesi için tekrar iyidir. Futbol takımımız, yeni sezonu Kemerburgaz’da açacak. Kemerburgaz, yeni yıldızlarımızın yuvası olacak. Buna yürekten inanıyorum.”

“KASAYA 170 MİLYON DOLAR GİRDİ”

“İki tane konu var önemli. Hatırlamıyorum ama ya 5 ya 6’ıncı defa anlatıyorum. En azından bilgi kirliliğinin önüne geçmek için önemli. Riva Projesi… Riva Projesi, 2017 yılında yapılan sözleşmeyle Emlak Konut ile hasılat paylaşım projesi olarak yapıldı. 2019’da iptal edildi. Merhum Mustafa Cengiz yönetimi, tüm projeler iptal edildi ama kendi ifadesiyle söylüyorum ‘Bu projeyi ben de böyle yapardım’ dedi, 2019’da tekrar başladı. Ne oldu Riva Projesi, nedir yani, ne oldu Riva’da. Tekrar söylüyorum, Riva Projesi vasıtasıyla Galatasaray kasasına 170 milyon dolar girmiştir. 170 milyon dolar!”

“KAPIM KAPALI DEĞİL”

“İnşaat bitmemiştir, süreç yavaş yürümektedir. Emlak piyasasının, Türkiye’nin ekonomik koşulları çerçevesinde ağır ilerlemektedir. Projenin sadece yüzde 50-60’ı bitmiştir. Haklarımız aynen devam etmektedir. Bazen öyle ifadeler kullanılıyor ki, işte orada 130 tane villamız varmış da, şöyleymiş, kaba inşaat halinde… Diyorum ki, bu işe inanan arkadaşlarımla beraber, Galatasaray başkanı olan kişiyim, hep söylediğimi tekrar ediyorum, eğer yaptığımız projelerle, faaliyetlerle ilgili endişesi olan varsa veya bilgi edinmek istiyorsa 7/24 Aslantepe’deyim. Kapım da açık. Gerçekten kapım kapalı değildir. Her önünden geçen beni görür içeride. Neden buna ihtiyaç duymuyoruz? Kulaktan dolma bazı laflarla ilgili orası öyleydi, burası böyleydi, yüzde 15’yi falan diye camiayı yanlış bilgilendiriyoruz. Aranızda değerleri arkadaşlarım var, beni zaman zaman ziyaret eder bilgi alırlar. Neden bu işi yöneten, Galatasaray Spor Kulübü başkanından bilgi almak ihtiyacı hissedilmez? Onun için değerli Galatasaraylılar, Divanlara, çünkü bu konular açık açık konuşuluyor, Genel Kurullara katılalım. Konuyla ilgili bir şey varsa bunun en yüksek seviyede tartışılacağı yer genel kurul. Bundan 1-2 hafta evvel genel kurul geçirdik. Bu sorunlar yeni mi zuhur etti!”

“ARAZİYİ G.SARAY’A KAZANDIRDI”

“Büyükçekmece’de belediyeyle yapılan bir anlaşma çerçevesinde 106 dönümlük arazimiz var. Bu yaz, bu arazi için bu yönetim döneminde ilgili belediyeye müracaat ettik. Hasan Akgün’e teşekkür ediyorum, araziyi Galatasaray’a kazandırdı. Arazinin bir plan tadiline ihtiyacı var. Orada bir tesis yapabilmek ve konuşlanabilmek için.”

“GALATASARAY’IN YUVASI”

“En sık şekilde takip ettiğim projelerden biri. İnşaatı bilenler, plan tadilinin ne kadar zor, müşkül bir iş olduğunu bilirler. Yılmadan takip ediyorum. Çünkü bu Galatasaray’ın malı. Mutlaka bu plan tadilinin yapılması lazım. Aynı şekilde stadımızın yanında bulunan 60 dönüm için de geçerli. Plan yapmak zorundasın. Şimdi buradan sorulduğu zaman, onu ne yaptınız, bunu ne yaptınız! Şu çok mu zor; hiç kimseyle dargın değilim, kapım açık, bilgi isteyen, yapılan projelerden detay isteyen lütfen ofisimize gelsin. Orası Galatasaray’ın yuvası, tartışalım, değerli fikirlerinden istifa edelim.”

ŞAMPİYONLUK, SÜPER KUPA

“Galatasarayımız’ın rekabet ettiği her branşta en iyisi olması için bir adım bile geri adım atmaktan çalışmalarımızı planladık. Geçtiğimiz 2 senede önemli adımlar attık. Futbol takımımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet’in 100. yılında şampiyon oldu ve hepimizi gururlandırdı. Bir zamanlar hasret kaldığımız Şampiyonlar Ligi müziği stadımız Ali Sami Yen’de çalmaya başladı. Geçtiğimiz ay, 100. yılın Süper Kupası’nı kazanarak bu başarıyı perçinledik.”

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM HEDEFİMİZ…”

“Önümüzdeki dönem hedefimiz, Türkiye’deki başarı alışkanlığımızı yine aynı şekilde Avrupa’da da devam ettirmek olacaktır. Galatasaray, rekabet ettiği her branşta en güçlü şekilde sahaya çıkmalı. Amatör şubelerimizde hedefimiz, yetiştirici kulüp hüviyetimizi koruyarak Galatasarayımızı uluslararası arenada başarıyla temsil etmek oldu. Tüm bunları doğru bir planlama, bütçeyle yapmaya gayret ettik.”

KADIN TAKIMI’NA KUTLAMA

“Süper Lig’in kurulmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen şampiyonluğu bu sene kazandık. Daha kuvvetli bir alkış istiyorum, bayanlarımız için daha kuvvetli bir alkış!”

“BU SENE KAZANDILAR”

“Kadın basketbol takımımız geçen sene Avrupa’da final, bu sene yarı final oynadı. Kadın ve erkek voleybol takımlarımız, ülkemizi yurt dışında temsil etme hedefine ulaştı. Su topu takımımız geçen sene finalde kaybetti, bu sene aslanlar kazandı. Onlara bir alkış gönderelim.”

“ŞAMPİYONLUĞA YÜRÜYOR”

“Geçtiğimiz günlerde Avrupa kupasını kazanan takımımız bizi gururlandı. Bu kupa, Türkiye’nin erkeklerde kazanılan ilk Avrupa kupası olması açısından da önemlidir. Galatasaray ilklerin takımı olduğunu burada göstermiştir. Kadın takımımız da şampiyonluğa doğru yürüyor.”

“7 YILLIK HASRETE SON VERDİK”

“Yüzmede şampiyon olarak 7 yıllık hasrete son verdik. Yelken, yüzme, judoda sporcularımız Olimpiyatlar’a katılmak için çalışmalarını sürdürüyor. Judoda bir sürü şampiyonluk kazandık. Kürek şubemizde şampiyonluklar için çalışmalar devam ediyor. Esporda TFF’nin ilk eSüper Lig şampiyonluğunu ve Türkiye Kupası’nı kazandık. Kadınlarda ikinci kez Pubg Avrupa Şampiyonluğu kazandık. Bu başarılarımızı sürdürülebilir hale getirmek en önemli hedeflerimizinden biridir.”

“BÖYLE DEVAM EDECEK”

“Deprem felaketinde en hızlı şekilde aksiyon aldık. Kulübümüz ilk günden itibaren yardım için çalıştı. Bölgenin her ihtiyacında, konteynerlerde, kalıcı konutlarda yanlarında olmaya çalıştık. Bu çalışmalardan gurur ve mutluluk duyuyorum. Galatasaray’ın sivil toplum kuruluşu olarak da liderlik ettiğini gördük, bundan sonra da böyle devam edecek. Göreve geldiğimiz ilk gün size verdiğimiz sözlerin yanında ricada bulunmuştuk. Yapıcı eleştirilerinizle, doğru yaptığımızda vereceğiniz destekle yanımızda olmanız ve camia içinde sevgi iklimi oluşturmaktı.”

“EN ÖNEMLİ HEDEFİM”

“Sevgi ikliminin tohumlarını attık. İki senedir camiamızda liseli lisesiz, atkılı kravatlı diye bir şey duydunuz mu? Bu dönemde taraftarımızın dediği gibi yönetim futbolcu taraftar bir bütün olmuştur. Daha ileriye götürmek, projeler yanında en önemli hedefimdir.”

“PROJEYİ YAPTIRMAM”

Dursun Özbek: “Genel kurul iradesinin karşısında durup, anlamsız bir kibirle ‘Ben bu projeyi yaptırmam’ diyemezsiniz. Başka kurumlardaki kavga ve fitne kültürünü 550 yıllık değerleri olan bu camiaya sokmayı deneyemezsiniz. Yeniden seçilirsem başardıklarımın daha fazlasını daha iyisini yapmak için arkadaşlarımla beraber çalışacağımızın sözünü bu kutsal mekanda vermek istiyorum. Aslolan Galatasaray’dır, yürüyelim arkadaşlar! Ömrümüzün sonuna kadar Galatasaray için çalışmaya ben ve arkadaşlarım hazır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
avcılar escort
pendik escort
beylikdüzü escort
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala
esenyurt escort
beylikdüzü escort
beylikdüzü escort
taksim escort
bakırköy escort
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala
esenyurt escort
beylikdüzü escort
beylikdüzü escort
taksim escort
bakırköy escort
avcılar escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
avcılar escort
jojobet giriş
jojobet